Waarom – Hoe – Wat

Waarom

Vaak omdat het beter kan en soms omdat het beter moet.

Volgens Camus is de mens het enige wezen dat weigert te zijn wat hij is. We moeten handelen te midden van de ons omringende veranderingen en in onzekerheid over onze toekomst.

Anders dan Camus, die nergens in geloofde en schreeuwde dat alles absurd was, geloof ik in de ontwikkelingsmogelijkheden van de mens en de mogelijkheid tot zingeving.

We hebben het vermogen om steeds weer te veranderen. Maar dan wel vanuit een positief perspectief, waarbij we vormgeven aan onze ambitie en zo veel mogelijk gebruik maken van onze talenten.

Hoe

‘Doing the right thing, not the easy thing’.

Echt leren en verbeteren doe je door uit je comfort zone te stappen. En daartoe ben je bereid in een context van vertrouwen.

Dit is een essentiële verantwoordelijkheid van leiderschap die hun organisatie en hun mensen willen ontwikkelen. Het begint bij hen zelf: voorbeeldgedrag, zorg voor elkaar en openheid en dat is er niet automatisch.

Wij begeleiden organisaties die hun voortuitgang willen bouwen op het aanwezige potentieel. En dat is inclusief de hulp bij de ontwikkeling van authentiek leiderschap.    

Wat

Cambio XL is het bedrijf van Erik van Riet. In grotere projecten werk ik samen met co-creators (zie elders op de site), vandaar dat ik spreek van wij.

Wij adviseren managementteams, trainen en coachen leiders en professionals en voeren interim management uit.

We hebben ervaring in meerdere sectoren, waaronder, finance, IT, zorg, onderwijs, retail en overheid. De ervaringen met begeleiding van de opvolging binnen familiebedrijven hebben een speciaal plekje.